top of page

Så startar du din gröna skönhetsresa på ett hållbart sätt!

Uppdaterat: för 5 dagar sedan

Så du vill starta din gröna skönhetsresa? Gud vad roligt!! Jag lovar att du kommer inte att ångra dig! Du kommer från och med nu gå in i en värld fylld av helt magiska produkter från växtriket som kommer att balansera din hud och göra den frisk tack vare att du kommer att släppa taget om syntetiska ämnen som kan ha påverkat din kropp negativt på olika sätt. Det är en magisk värld men som med allt nytt kan det kännas stort och överväldigande så därför har jag skapat detta inlägg med ett antal tips på hur du kan starta, inte på bästa sätt för det är otroligt individuellt men på det sätt som kan göra att din introduktion känns lättare!

Detta inlägg inkluderar tips om vad jag fick lära mig när jag startade min resa och vad jag har lärt mig under dessa 6 år som jag har hållit på med grön skönhet.

Använd dessa tips precis som du vill och om du vill får du gärna berätta vilka tips som du känner ha varit mest användbara när du har hållit på en stund med din skönhetsresa. Jag vill jättegärna höra från dig!


Okej, här kommer mina 5 främsta tips för dig som idag vill starta din gröna skönhetsresa!

  1. Välj produkter med så få ingredienser som möjligt. I konventionell hudvård innehåller en skönhetsprodukt rad efter rad av ingredienser och ju fler ingredienser det är i INCI listan desto större risk är det att du exponeras för skadliga kemikalier. Den absolut bästa produkten som jag rekommenderar som bara innehåller en ingrediens är vegetabiliska oljor. Arganolja, mandelolja, ringblomsolja, aprikoskärnolja, jojobaolja, hampafröolja är några av mina favoritoljor som har haft en otrolig effekt på min hud!

  2. Börja byta ut dina produkter inom ett specifikt område. Ta det lugnt. Byt inte ut alla produkter du har i badrumsskåpet på en och samma gång även om det lockar och du vill bli av med dina syntetiska produkter så fort som möjligt. Det är inte hållbart, speciellt inte ekonomiskt. Fundera över vilka produkter du använder mest. Är det kanske i duschen med schampo, balsam och tvål? Eller är det rengöring till ansiktet och ansiktskräm? Det jag tror vi alla kan vara överens om är att även om vi inte är intresserade av dagkrämer, rengöringsmjölk eller ögonkräm så duschar vi några gånger i veckan och har vi hår på huvudet använder vi schampo och kanske även balsam. Om du vill ha ett tips på vilka produkter du borde byta ut först så är mitt svar "de produkter du använder i duschen där rester kan komma ut i vår natur".

  3. Ha tålamod. Det absolut främsta tipset som jag kan ge dig är att ha tålamod. Att gå över till från syntetiska produkter till gröna produkter utan en reaktion från din hud eller ditt hår tar tid. Med det menar jag att om du byter ut till exempel ditt nuvarande schampo kan du räkna med att det tar några tvättar innan ditt hår och hårbotten balanseras och de kemikalier som har legat som ett lager har försvunnit. Det kan också ta tid att hitta de produkter som passar bäst för just dig så ha tålamod när du experimenterar med din gröna produkter men tro mig när jag säger att det är värt det!

  4. Testa att göra din egen hudvård! Att göra sin egen hudvård är både roligt och ekonomiskt och nej det är inte bara hippies som gör detta och du behöver inte gå till extrema längder om du inte vill. Mitt tips är att du testar att göra hudvårds- och hårvårdsprodukter med ingredienser som du har i ditt skafferi! Till exempel saltskrubb eller sockerskrubb till kroppen som gör den otroligt mjuk. Säg hejdå till att behöva smörja in dig med lotion varje dag!

  5. Köp produkter som du kan använda till flera olika delar av kroppen. Det här tipset önskar jag att jag hade fått när jag startade. Har du en eller två vegetabiliska oljor, någon eterisk olja, socker och glasburkar/rollers, kan du göra allt från parfym till ansiktsrengöring till lotion (kroppsolja). Det är helt otroligt hur du kan experimentera fram produkter specifikt för din hudtyp med hjälp av så lite. En del säger att ekologisk och grön hudvård är dyrare än konventionell hudvård och ja de har en poäng i det men konventionell hudvård är billigare på grund av deras billiga ingredienser som gör ingenting för din hud. Väljer du att investera i 1-2 vegetabiliska oljor, 1-2 eteriska oljor och några rollers/glasburkar kommer du att vinna otroligt mycket inom så många områden. Och det kommer vara ekonomiskt värt det. Tro mig.

Så där har vi dom! Mina 5 främsta tips för dig som vill starta idag med din gröna skönhetsresa. Jag hoppas att dessa tips kommer att vara till någon hjälp för dig och tveka inte att höra av dig om du vill ha ytterligare tips inom ett specifikt område! Du kanske vill ha tips på vart du kan köpa dina produkter, vilka märken jag rekommenderar eller DIY recept och jag hjälper dig gärna! Ha en underbar dag och lycka till!

Julia

Comments


bottom of page