top of page

Mina favoritmärken inom grön hudvård (2022)

Uppdaterat: 15 jan.

I veckans poddavsnitt (episod 2) pratar jag om hur du kan starta din gröna skönhetsresa/skönhetsdetox som jag också kallar det genom att börja byta ut dina nuvarande produkter mot gröna/naturliga/rena/veganska/cruelty-free alternativ. Jag gav mina främsta tips på vad jag lärde mig där alldeles i början år 2016 och vad jag önskade att jag hade vetat för att göra det enklare för mig, både praktiskt och ekonomiskt. Förutom dessa tips delade jag med mig av att jag hade ett blogginlägg här på hemsidan som berättade om produkter från mina favoritmärken som jag anser är ett mycket bra alternativ för dig som vill börja byta ut dina produkter. Allt från dagkräm till lotion till tvål i olika prisklasser.

Så välkommen att utforska min lista! Jag hoppas att den kan vara till någon hjälp och vem vet, du kanske upptäcker ett helt nytt märke eller en ny produkt från ett märke du visste om sen tidigare.

PS. Jag brukar köpa de flesta av mina produkter via apotea.se eller meds.se men även via hemsidan naturligtsnygg.se

Mina nuvarande favoritmärken

 • Mossa Mossa är ett märke från Lettland som skapar etiska skönhetsprodukter med en massa härliga ingredienser från naturen! Detta är ett utav de första märken som jag upptäckte när jag startade och har varit med mig sedan dess för det är verkligen ett helt magiskt märke med massa härliga produkter! Mossa skapar hudvårdsprodukter i en lägre prisklass vilket är en utav anledningarna till varför jag rekommenderar dom för dig som är ny inom grön hudvård. Produkterna passar olika åldrar och hudtyper. Mina favoritprodukter från Mossa är: - Mossa Juicy Clean Purifying Creme-Mousse (rengöring). - Mossa Skin Perfector BB Nude Tinting Moisturiser (BB cream). - Mossa Youth Defence Nutritive Antioxidant Day Cream (dagkräm). - Mossa V LIFT Youth Power Booster (ansiktsserum) -MAGISK!


 • Weleda Weleda är nog bland det största och mest välkända av märken inom naturlig hudvård som dessutom är dermatologiskt bevisat effektiva. Weleda har varit en del av mitt liv sedan jag var liten för min mamma använde deras produkter, framför allt dagkräm och nattkräm i serien wildrose. Jag använder den serien just nu och varje gång tänker jag på min mamma vilket gör mig väldigt glad. Weleda är ett märke som har funnits i över 100 år vilket är riktigt häftigt och det är inte undra på med tanke på deras fantastiska produkter. Mina favoriter från Weleda är: - Weleda Everon Lip Balm (obs, innehåller bivax). - Weleda Skin Food (universalkräm mot torr hud). - Weleda Birch Cellulite Oil (olja mot celluliter). - Weleda Aroma Shower Love (duschkräm med ros, jasmin och ylang ylang). - Weleda wildrose serien (dagkräm, nattkräm, ögonkräm).

 • Loelle Vill du testa oljor i din nya hudvårdsrutin ska du välja Loelle! 100% naturliga, ekologiska och veganska skönhetsprodukter som är bra både för människan, miljön och odlarna. Fokus ligger på att erbjuda produkter med så få ingredienser som möjligt som är vårdande för hud och hår. Till alla som har torr hud rekommenderar jag alltid vegetabiliska oljor och Loelle har en hel uppsjö av magiska oljor! Mina favoriter är: - Avokadoolja - Arganolja - Jojobaolja -Mandelolja -Morotsfröolja Loelle har även andra magiska produkter och mina favoriter är följande: - Rosenvatten (passar perfekt som ansiktsvatten) - Rosentvål - Rhassoullera

 • AnneMarie Börlind Ett ekologiskt hudvårdsmärke som grundades i Tyskland för över 50 år sedan. Ett märke som står för skönhet med gott samvete. Börlind är ett relativt nytt märke för mig även om jag har vetat om det länge men inte testat några produkter förrän för några månader sedan men det har snabbt blivit en stor favorit som jag inte kan leva utan! Mina favoritprodukter just nu är: - Börlind Rosentau Mild Cleansing Milk (rengöringsmjölk). - Börlind Rose Blossom Vital Care (fuktgivande och lugnande koncentrat som skyddar huden mot miljörelaterat för tidigt åldrande.)

 • Nuni global Nuni Global har ett syfte – att erbjuda dig naturliga, simpla, oraffinerade råvaror – som din hy och ditt hår kommer att älska. För att du och jag har rätt till sundare valmöjligheter. Märket säljer oraffinerat sheasmör och oraffinderad black soap. Det här märket upptäckte jag tack varje Instagram och jag är så tacksam över det för deras sheasmör är helt magiskt! Jag ska göra ett separat blogginlägg där jag recenserar båda deras produkter men jag måste säga att om du har problemhud av något slag, speciellt torr hud, eksem eller liknande, köp deras sheasmör. Det kommer att förändra ditt liv!

 • Naturlig deo Naturlig Deo är ekologiska deodoranter handgjorda med omsorg för både människa, djur och natur. Jag har testat så många olika deodoranter under mina 6.5 år jag har använt gröna skönhetsprodukter och ingen har fungerat till 100%, förutom Naturlig deo med grapefruktdoft! Denna deodorant är magisk på alla sätt och vis och värd varenda krona!

 • Kaliflower organics (björkschampo) Kaliflower`s Björkschampo som innehåller otaliga näringsämnen från Björkens späda löv. Björkblad innehåller också stora mängder naturliga saponiner, tvättaktiva ämnen. Björkinfusion har därför använts i hundratals år för att skapa ett milt hårvårdande tvättvatten, en hårbehandling man gjorde för att få blankt och mjukt hår. Det här är det enda naturliga schampot som gör mitt hår mjukt även om jag har badat i klorvatten. Jag har inget negativt att säga om denna magiska produkt! Den är också helt fantastisk om du har torr hårbotten.Så där har du dom! Mina nuvarande favoritmärken som jag just nu inte kan leva utan och som skapar en sådan hög standard av hudvård att det bara är att beundra och avguda. Sedan 2016 har jag testat många märken som jag verkligen har gillat så jag känner att jag vill ge en liten shoutout till dom också! Här kommer den listan!

 • Bruns

 • c/o GERD

 • Estelle & Thild

 • Faith in nature

 • Green people

 • Love, beauty and planet

 • Madara

 • Maria Åkerberg

 • Nurme

 • Nuxe

 • Urtekram

 • Noughty

 • Dessert essence

Ha en helt magisk dag min gröna vän och ha det så roligt när du börjar byta ut dina produkter! Julia

bottom of page