top of page
torra växter
Vägghyllor

En stor del av min gröna filosofi är att kolla upp företagen jag väljer att köpa produkter från. 
Vad är deras värderingar? Jobbar de för att deras anställda ska ha jämställda löner, arbetstider och andra viktiga villkor?

Vad vi väljer att applicera på vår hud och i vårt hår är så mycket mer än en produkt.

Jag älskar också att köpa produkter som stödjer kvinnliga företagare i olika länder.

Det känns väldigt härligt att köpa handgjorda produkter och få se bakom kulisserna hur till exempel sheasmöret jag använder på mina armar blir till. Det känner otroligt speciellt att köpa handgjorda produkter. 

DEN GRÖNA FILOSOFIN

Definitionen av "gröna skönhetsprodukter" tolkar vi på olika sätt.
En del tänker att det är "hippie-relaterat". Hemmagjord tandkräm av bikarbonat eller att du tvättar håret med björklöv och vatten medans andra tänker att grön skönhet är ekologiska eller naturliga produkter.

Alla dessa påståenden ser jag som grön skönhet men kom ihåg att det är du själv som väljer hur du vill tolka vad grön skönhet är och framför allt är det du som väljer hur du vill inkludera den i din vardag. 

För mig innebär en grön skönhetsrutin att jag i så stor mån det går väljer ekologiska produkter för då vet jag att jag minskar risken för att exponeras för bekämpningsmedel, mineraloljor och annat skit som finns i syntetiska skönhetsprodukter.

Jag väljer också att använda produkter med så få ingredienser som möjligt vilket är en utav anledningarna till varför rena växtbaserade oljor är en stor del av min hudvård, och jag vill gärna att det inte ska vara några syntetiska doftämnen i mina produkter utan är det någon doft ska det komma från eteriska oljor.  


Jag älskar att göra egna hudvårdsprodukter som till exempel socker skrubb med olika oljor men skulle inte gå så långt att göra min egen tandkräm (än så länge).
 

Allt detta är vad jag kallar för min gröna filosofi.  

Jag vill uppmuntra dig som ska starta din gröna skönhetsresa att så småningom sätta dina egna värderingar.

Till en början är du välkommen att anamma mina värderingar om de är till någon hjälp för dig men jag är väldigt säker på att du kommer att utveckla dina egna så småningom, men det kan ta tid och låt det ta tid. 


Och om du har använt dig av gröna skönhetsprodukter ett tag är jag otroligt nyfiken på vilka värderingar som du har och hur du tolkar begreppet grön skönhet!

Ha en underbar dag och har du några frågor eller feedback, tveka inte att ta kontakt med mig!
Julia 

bottom of page